Naš koncept prodaje i zastupanja

Vino nije obično piće i bavljenje prodajom vina ne sme da bude obična trgovina.

Poštujući osnovne principe kulture vina, trudimo se da vinarske kuće zastupamo tako da ljubiteljima vina predočimo sve okolnosti u kojima nastaju vina koja predstavljamo. Svako vino predstavljamo u svim njegovim pojedinačnim aspektima. Takođe, nastojimo da srpskom tržištu predstavimo nova vina, nove regione i nova vinarska dostignuća.

U skladu sa tim, 2005. smo započeli saradnju sa vinarijom Masciarelli iz regiona Abruzzo. Sa kultnom vinarijom Gaja, po mnogima najboljom u Italiji saradnju počinjemo 2011. Sledi 2012. i legendarna vinarija TenutaSan Guido, poznatija po vinu Sassicaia. 2013. krećemo sa prosekom iz vinarije Le Contesse,  a 2019. sa vinarijom Barone Ricasoli –  najreprezentativnijom u regionu Chianti Classico. 2020. obeležava početak saradnje sa vinarijom Siro Pacenti – nosiocem laskave titule za najbolje vino 2019. godine.

Takođe smo posvećeni i saradnji sa većinom najuticajnih srpskih vinarija i vinara koji, svako na svoj način, u potpunosti svedoče o osobenostima sopstvenog podneblja i proizvode potpuno autentična vina.

Svako vino je jedinstveno i o svakom vinu postoji neponovljiva priča u kojoj učestvuju Podneblje, Zemljište, Loza i Čovek. Na ovim stranicama pronaći ćete zanimljive priče o našim vinima i ljudima koji ih stvaraju.

Potrudili smo se da svako za svako vino koje vam predstavljamo obezbedimo dovoljno informacija koje će Vam pomoći da za sebe pronađete upravo ono pravo…

Antički Grci su staru Italiju zvali imenom Enotria, što je u prevodu značilo „zemlja vina“.

Neka naša ENOTRIA bude vaša ZEMLJA VINA.

Živeli!